De kracht van onze groep

Een Europees netwerk

Een aanvullende verzekering en ontwikkelingsmogelijkheden

fossaeugenia

Siberia Greenhouse maakt deel uit van de Fossa Eugenia coöperatie, die sinds 1995 klanten in de retail en catering specialisten beleverd in een vijftiental Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en Italië. Fossa Eugenia vertegenwoordigt meer dan 40 producenten in de regio Limburg en biedt een assortiment van meer dan 40 producten, waaronder groenten, fruit en aromatische kruiden.

Versterken van de bevoorradingsketen

Fossa Eugenia werkt hard om een bevoorrechte leverancier te worden. Het doel is om in 2023, 50% van de producten op directe wijze te kunnen leveren (dit was in 2017 nog 38%), door zich te concentreren op de ontwikkeling van de Elektronische Gegevensuitwisseling (EDI) en hun analyse. We hopen dat dit zal leiden tot een grotere efficiëntie, zowel intern als in de toeleveringsketen, met als doel het juiste product op het juiste moment in de schappen te krijgen. Fossa wil ook graag het bewustzijn van consumenten vergroten op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

Versterken van het productassortiment 

Fossa Eugenia richt zich op groei in volume. Het werk richt zich dus momenteel op de uitbreiding van het assortiment (meer variëteiten, sortering en verschillende verpakkingen), de mogelijkheid om het hele jaar door te produceren, het zoeken naar nieuwe klanten en nieuwe markten, alsmede de versterking van duurzaamheid en de kwaliteit.

Het stimuleren van de sector op een duurzame manier 

Fossa Eugenia werkt aan de vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen, bestrijdingsmiddelen en voedingsstoffen, dit doet men door te investeren in technische en biologische processen zoals buffertanks, zeer precieze bemestingsmachines of het beperken van natuurlijke invloeden.